تبلیغات
مجله پزشکی سلامت سیتی - مارچوبه و خواص آن
 
مجله پزشکی سلامت سیتی
با ما باشید تا سالم باشید
صفحه نخست                 تماس با مدیر                    پست الکترونیک                   RSS                  ATOM
نظرات ()
نوشته شده توسط جواد در تاریخ پنجشنبه 28 مهر 1390

مارچوبه و خواص آن

مارچوبه

مارچوبه(asparagus) گیاهی است مغذی که از 2000 سال پیش برای تزئین و دارو استفاده می ‌شده است.

منشا آن منطقه ی مدیترانه ی شرقی است و از آن جا به تمام نقاط جهان راه یافته است.

از نظر طب قدیم ایران، مارچوبه گرم و خشک است.

مارچوبه سرشار از منیزیم، نیاسین، فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین، سلنیوم، تیامین، روی، فیبر و ویتامین‌های A، B، C و E می ‌باشد.

این گیاه منبع بسیار خوبی از فولات است؛ 100 گرم مارچوبه ی تازه حاوی دو گرم فیبر، 756 میکروگرم ویتامین A، 6/5 میلی‌ گرم ویتامین C و 52 میکروگرم فولات است.

مارچوبه برای رفع خواب آلودگی صبحگاهی

محققان در یک پژوهش جدید دریافته‌ اند که عصاره ی مارچوبه حاوی اسیدهای آمینه و مواد معدنی است که می ‌تواند حالت خواب آلودگی و کسالت را برطرف کند و از سلول های کبدی در برابر مواد سمی محافظت نماید.

مارچوبه در عین حال خاصیت ضد سرطانی، ضد قارچی و ضد التهابی دارد و ادرار آور نیز می باشد.

شرح این پژوهش در مجله ساینس فود منتشر شده است.

مارچوبه

 

مارچوبه و کاهش وزن

هر 100 گرم مارچوبه فقط 20 کیلوکالری انرژی دارد و بدین ترتیب یک جایگزین بسیار عالی برای میان وعده های پُرکالری است.

مارچوبه باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به عنوان یک چربی ‌سوز، به لاغری شما کمک می کند.

 

مارچوبه، تقویت کننده ی قلب‌

فولات اساسا برای سلامت سیستم قلب و عروق لازم و ضروری است.

کمبود فولات باعث ایجاد خطر حمله ی قلبی و بیماری های قلبی عروقی می‌ شود.

فولات مسئول تبدیل هموسیستئین به سیستئین است که تجمع آن در دیواره‌ های رگ ها باعث تصلب شرائین می ‌شود. با خوردن یک وعده مارچوبه، 66 درصد نیاز روزانه بدن به فولات تامین می ‌شود.

برای تسکین و آرامش قلب می توانید از دم کرده ی مارچوبه استفاده کنید. دم کرده ی مارچوبه را به این صورت تهیه کنید: چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آب جوش بریزید و مقداری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت 5 دقیقه دم بکشد. از این دم کرده به مقدار 2 تا 3 فنجان در روز بنوشید.

مارچوبه

مارچوبه و دیگر خواص مفید آن

* مارچوبه به دلیل غنی بودن از فولات، برای زنان باردار بسیار مفید است؛ زیرا فولات برای جلوگیری از نقص لوله ی عصبی و ناهنجاری های مغز و نخاع لازم است و کمبود آن باعث زودتر به دنیا آمدن نوزاد، کاهش وزن شدید و رشد نکردن نوزاد تازه متولد شده، می گردد.

 

* مارچوبه ادرار آور است چرا که منبع بسیار خوبی از پتاسیم(202 میلی گرم در 100 گرم آن) و مقدار كمی سدیم (2 میلی گرم در 100 گرم آن) است. این خاصیت مُدر بودن مارچوبه به تنظیم فشارخون کمک می کند.

* خوردن مارچوبه دید چشم را تقویت می‌ کند.

* برای تقویت نیروی جنسی مفید است‌.

* ضعف مثانه را برطرف می ‌کند.

* ملین است و یبوست را برطرف می ‌کند.

* تب بُر است‌.

* مارچوبه برای افرادی که کم خونی دارند مفید است. این گیاه به ساختن گلبول‌ های قرمز خون نیز کمک می ‌کند.

* مارچوبه به دلیل ویتامین های مفیدی که دارد برای تقویت حافظه نیز سودمند است.

خرید، نگهداری و پخت مارچوبه

به هنگام خرید در پی ساقه‌ های سبز روشن باشید. شاخه ‌های مارچوبه ی تازه، راست و نرم بوده و جوانه های آن نباید باز شده باشد و اگر فلس‌ های نوک آن باز باشد نشانه ی این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است.

برای نگهداری مارچوبه، آن را در پارچه های مرطوب بپیچید و سپس در یک کیسه ی پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید؛ زیرا گرما و خشکی، آن را از بین می ‌برد. نگهداری مارچوبه به این ترتیب علاوه بر حفظ ویتامین ‌های موجود در آن، به حفظ حالت تردی آن نیز کمک می ‌کند.

مارچوبه در دمای صفر درجه سانتی ‌گراد، همه محتوای اسید فولیک خود را به مدت دو هفته و 90 درصد ویتامین C را تا پنج روز حفظ می ‌کند. در حرارت اطاق، مارچوبه 75 درصد اسید فولیک اش را در مدت سه روز و 50 درصد ویتامین C را تا 24 ساعت از دست می ‌دهد.

مارچوبه ی پخته

پختن مارچوبه باعث به وجود آمدن تغییراتی در آن می شود؛ کلروفیل، رنگدانه ای که باعث سبزی گیاهان می ‌شود، به اسید حساس است.

با پختن مارچوبه، کلروفیل آن با اسیدهای موجود در آن یا در آب پخت واکنش شیمیایی داده، فئوفتین تشکیل می‌ دهد که به رنگ قهوه‌ای است. در نتیجه مارچوبه ی پخته، رنگ زیتونی دارد.

با افزایش سرعت پخت می ‌توان از این واکنش جلوگیری کرد و زمانی برای واکنش کلروفیل و اسیدها باقی نگذاشت یا آن که می ‌توان مقادیر زیاد آب را به کار برد تا اسیدها رقیق شوند و راه سوم این است که در ظرف را برداریم تا اسیدهای فرار از آن خارج شوند که البته دو راه آخر توصیه نمی شود، زیرا به این ترتیب مواد مغذی نیز به هدر می رود.

فرآیند پخت بافت مارچوبه را نیز تغییر می ‌دهد. به طوری که محتوای آب سلول ‌ها خارج شده و شکل آن ها به هم می ‌ریزد. افزودن نمک به هنگام پخت این روند را کند می ‌کند.

مراقب باشید

* افرادی که مبتلا به محدودیت عملکرد کلیه ها هستند نباید از این سبزی به مقدار زیاد، استفاده کنند؛ چرا که مصرف مارچوبه در افراد مبتلا به این عارضه باعث افزایش میزان اسیداوریک و در نتیجه بروز نقرس می شود.

* توجه داشته باشید که مصرف مارچوبه در افرادی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی توصیه نمی شود.

* مارچوبه همچنین برای مبتلایان به روماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست.

* خوردن مارچوبه با داروهای ضد انعقاد، که نقش رقیق ‌سازی و انحلال لخته‌ های خونی را بر عهده دارند، تداخل می‌ کند؛ زیرا سرشار از ویتامین K است که به انعقاد خون کمک می ‌کند.

گردآوری و ترجمه: مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان

منبع: تبیان

 

گردآورنده : مجله پزشکی.::.سلامت سیتی





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها : گیاه مارچوبه، خواص مارچوبه، مارچوبه چیست، گیاه دارویی مار چوبه، مهره مار، رفع خواب آلودگی صبحگاهی، خاصیت ضد سرطانی، ضد التهابی، التهاب چیست، مارچوبه و کاهش وزن، گیاهان جدید، تقویت کننده ی قلب‌، داروی گیاهان کشف شده، دم کرده، مارچوبه ادرار آور است، شب ادراری، درمان شب ادراری، گیاه تقویت نیزوی جن 300، ضعف مثانه، گیاه تب بر، داروی تب بر، پخت مار، فرار اسیدها، پاسخ خودایمنی، ام اس، افزایش میزان اسیداوریک،
لینک های مرتبط :

جمعه 6 مرداد 1396 08:25 ق.ظ
That is very interesting, You are an overly professional blogger.
I have joined your feed and sit up for looking for extra of your wonderful
post. Also, I have shared your site in my social networks
شنبه 31 تیر 1396 01:53 ب.ظ
This post is priceless. How can I find out more?
پنجشنبه 29 تیر 1396 05:33 ق.ظ
Hello to all, it's in fact a good for me to pay a visit this
web site, it contains precious Information.
چهارشنبه 28 تیر 1396 11:06 ب.ظ
My brother recommended I may like this web site. He was once totally right.
This post truly made my day. You can not imagine simply how so much time I had spent for this information! Thank you!
چهارشنبه 28 تیر 1396 08:49 ب.ظ
If you are going for finest contents like me, simply pay a quick
visit this web site everyday for the reason that it gives quality contents, thanks
چهارشنبه 28 تیر 1396 06:48 ب.ظ
Good info. Lucky me I found your blog by accident (stumbleupon).
I've bookmarked it for later!
چهارشنبه 28 تیر 1396 01:53 ب.ظ
First of all I would like to say wonderful blog! I had a quick question in which I'd like
to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head prior to writing.
I've had a hard time clearing my thoughts in getting my thoughts out.
I truly do take pleasure in writing but it just seems
like the first 10 to 15 minutes are lost simply just trying
to figure out how to begin. Any ideas or hints? Thank you!
چهارشنبه 28 تیر 1396 11:53 ق.ظ
I believe what you published made a ton of sense. However, what about this?

suppose you were to write a killer title? I am not suggesting your
content is not solid., but what if you added a title that grabbed
a person's attention? I mean مجله پزشکی سلامت سیتی -
مارچوبه و خواص آن is kinda plain. You ought to look at Yahoo's home page and note how they create
news headlines to grab viewers to open the
links. You might try adding a video or a picture or two to get readers interested about everything've got to
say. In my opinion, it might make your website a little
livelier.
سه شنبه 27 تیر 1396 08:15 ب.ظ
After looking over a few of the articles on your web site, I really appreciate your way
of blogging. I added it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Take a look at my website
too and let me know what you think.
سه شنبه 27 تیر 1396 07:35 ق.ظ
Very quickly this web page will be famous among all blogging visitors, due to it's nice articles or
reviews
دوشنبه 26 تیر 1396 06:45 ب.ظ
Greetings from Florida! I'm bored to tears at work so I
decided to browse your site on my iphone during lunch break.
I love the information you provide here and can't wait to take a look
when I get home. I'm amazed at how fast your blog loaded on my mobile ..

I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, amazing site!
دوشنبه 26 تیر 1396 04:08 ق.ظ
I just like the helpful information you supply to your articles.

I'll bookmark your blog and check once more right here frequently.
I am quite certain I will learn lots of new stuff right here!
Best of luck for the following!
یکشنبه 25 تیر 1396 05:23 ق.ظ
Wow, marvelous weblog structure! How lengthy have you been running a blog for?
you make blogging look easy. The whole glance of your web site is fantastic, let alone the content material!
چهارشنبه 3 خرداد 1396 04:44 ب.ظ
Hello to every one, because I am in fact eager of reading this weblog's post to be updated daily.
It carries fastidious stuff.
سه شنبه 2 خرداد 1396 11:47 ق.ظ
This is a topic which is near to my heart...
Best wishes! Where are your contact details though?
یکشنبه 31 اردیبهشت 1396 03:25 ق.ظ
You are so awesome! I do not think I've truly read a single thing like this before.
So nice to discover another person with some original thoughts on this
topic. Seriously.. thanks for starting this up. This website is one thing that is needed on the web, someone with some originality!
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1396 07:23 ب.ظ
Heya are using Wordpress for your blog platform? I'm new
to the blog world but I'm trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog?

Any help would be greatly appreciated!
یکشنبه 3 اردیبهشت 1396 11:13 ق.ظ
This is the perfect website for anyone who hopes to find out about this topic.
You know so much its almost hard to argue with you (not that I actually will need to…HaHa).
You definitely put a brand new spin on a topic that has been discussed
for a long time. Great stuff, just great!
شنبه 2 اردیبهشت 1396 09:56 ب.ظ
There is definately a great deal to know about this topic.
I like all the points you made.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


تاریخ تاسیس وبلاگ 23/5/1390

مدیر وبلاگ : جواد
نویسندگان
صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :