تبلیغات
مجله پزشکی سلامت سیتی - نکاتی در مورد آجیل شب عید
 
مجله پزشکی سلامت سیتی
با ما باشید تا سالم باشید
صفحه نخست                 تماس با مدیر                    پست الکترونیک                   RSS                  ATOM
نظرات ()
نوشته شده توسط جواد در تاریخ دوشنبه 29 اسفند 1390

این روزها وقتی برای خرید آجیل عید به قنادی ها یا آجیل فروشی ها سری می زنیم با انواعی از آجیل های شور، شیرین، خام، بوداده یا انواعی از آجیل های وارداتی چون هندی، ژاپنی و… روبه رو می شویم.


این آجیل ها اغلب ظاهری براق و خوش رنگ دارند که اکثر افراد را ترغیب به خرید می کنند، اما متاسفانه برخی از این آجیل ها برخلاف ظاهر خوش آب و رنگ، طعمی نامطلوب و گاهی مهمانانی ناخوانده دارند که خریدار به ناچار با توجه به صرف هزینه گزاف مجبور به دور ریختن آنها می شود. البته برخی نیز هستند که بدون توجه به بهداشت و سلامت آجیل، این محصولات ناسالم را مصرف می کنند. حال این پرسش مطرح می شود، اگر ظاهر آجیل نشان دهنده کیفیت آن نیست، پس چگونه می توان آجیلی سالم و بهداشتی تهیه کرد؟ آیا مصرف آجیل های بدطعم می تواند برای سلامت مصرف کننده مضر باشد؟ مهم ترین نکته در زمان خرید آجیل تست کردن طعم و مزه آن است.

آجیل های فله ای آجیل و خشکبار ازجمله تنقلاتی هستند که اگر در شرایط نامناسب محیط، چون گرما و رطوبت بالا به مدت طولانی قرار گیرند آلوده به نوعی قارچ می شوند. این قارچ قرار است با نفوذ به داخل مغزها، آنها را آلوده کرده و با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین عوارض سریع یا طولانی مدتی را در مصرف کننده ایجاد نمایند. از عوارض سریع آن می توان به تضعیف سیستم ایمنی بدن، صدمات کبدی و در نهایت سرطان کبد و از اثرات طولانی مدت آن نیز می توان به بروز ناهنجاری های جنینی، جهش زایی، انحراف کروموزوم ها و غیره اشاره کرد.

معمولا این سم در آجیل های فله ای که به صورت سنتی نگهداری و عرضه می شوند به مقدار زیاد یافت می شود؛ البته بد نیست بدانید این روزها عده ای از فروشندگان سودجو، برخی از اقلام صادراتی آجیل چون پسته را که به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین از صادرات ایران حذف شده است به عنوان محصولات درجه یک مخلوط با مغزهای دیگر به صورت درهم عرضه می کنند که متاسفانه تشخیص آن بسیار مشکل است بنابراین با توجه به این که برخی مراکز عرضه آجیل، محصولات کهنه و آفت زده خود را نیز به صورت مخلوط عرضه می کنند توصیه می شود که از خرید آجیل های مخلوط فله ای اجتناب کنید. این آجیل ها اغلب طعم ناخوشایندی دارند و مصرف آنها حتی به مقدار اندک، می تواند مصرف کننده را به عوارض ناشی از سم آفلاتوکسین دچار کند.

آجیل های براق موضوع دیگری که این روزها باید به آن توجه داشت، مواد براق واکس مانندی است که برخی قنادی ها یا آجیل فروشی ها برای افزایش زمان ماندگاری و جذاب شدن به آجیل می افزایند. به گفته کارشناسان علم تغذیه، مصرف طولانی مدت این مواد افزودنی می تواند به بخش های مختلف بدن بویژه کبد آسیب رسانند. حال اگر زیبایی آجیل های براق شما را وسوسه کرده اند حداقل آنهایی را که در بسته بندی های بهداشتی و دارای تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند انتخاب کنید.

آجیل های رنگی نکته دیگر رنگ هایی است که برای تخمه، بادام، پسته و … استفاده می شوند. این رنگ ها عمدتا غیرمجاز و با پایه فلزات سنگین بوده و گاهی حساسیت های شدیدی را برای مصرف کننده ایجاد می کنند. این رنگ ها بسته به نوع رنگ احتمال بروز سرطان و بیماری های کبدی و کلیوی را خصوصا در افراد آسیب پذیری چون کودکان، خانم های باردار و سالمندان افزایش می دهد. بنابراین چنانچه هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آنهاست که باید از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید.

 

 توصیه ها:

 ۱- آجیل شور برای افراد با فشار خون بالا و بیماران قلبی ـ عروقی و آجیل شیرین برای بیماران دیابتی و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضرند؛ بنابراین بهتر است به مقدار مناسب از آجیل های خام بی نمک استفاده کنید.

 ۲- آجیل های بو داده فسادپذیرند و بو دادن آجیل طعم کهنگی آن را پنهان می کند؛ بنابراین مغزها را به صورت خام خریداری کنید و هر بار به مقدار مصرف بو دهید.

 ۳- از خرید مغزهای پوست کنده اجتناب کنید؛ چراکه این مغزها با توجه به راحتی مصرفشان زیاد میل می شوند و این امر می تواند سبب افزایش دریافت انرژی و اضافه وزن شود.

 ۴- نگهداری طولانی مدت آجیل تغییرات شیمیایی و اکسیداسیون خفیف چربی ها را در پی داشته و موجب بوی کهنگی و طعم نامطلوب آجیل می شود؛ بنابراین آجیل را در اندازه ای بخرید که در ۲ هفته عید مصرف شود.

 ۵- در صورتی که روی مغزهای آجیل سوراخ هایی مشاهده کردید از مصرف آنها بپرهیزید؛ چراکه در داخل سوراخ ها لارو حشرات به صورت کرم هایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.

 ۶- از مصرف مغز گردوی سیاه شده در داخل آجیل تان اجتناب کنید. سیاه شدن گردو عمدتا به دلیل رشد کپک ها و قارچ هایی است که می توانند با ترشح سموم خطرناک توکسین برای سلامت مخاطره آمیز شوند.





نوع مطلب : توصیه های پزشکی، 
برچسب ها : وبلاگ پربازدید، اجیل شب عید،
لینک های مرتبط :

یکشنبه 16 اردیبهشت 1397 06:06 ب.ظ
Hello it's me, I am also visiting this website regularly, this website is in fact
pleasant and the users are really sharing fastidious
thoughts.
جمعه 30 تیر 1396 05:07 ب.ظ
If you are going for most excellent contents like me, simply pay a
visit this web page daily since it provides quality contents, thanks
چهارشنبه 28 تیر 1396 08:03 ب.ظ
Its not my first time to pay a visit this web site, i am browsing this site dailly and take good information from
here every day.
چهارشنبه 28 تیر 1396 12:55 ب.ظ
I am no longer positive the place you are getting your info,
however great topic. I needs to spend a while learning much more
or working out more. Thanks for wonderful information I used to be
searching for this info for my mission.
چهارشنبه 28 تیر 1396 08:23 ق.ظ
Amazing issues here. I am very satisfied to see your article.
Thanks so much and I'm taking a look forward to touch you.
Will you kindly drop me a e-mail?
چهارشنبه 28 تیر 1396 07:58 ق.ظ
I've read some excellent stuff here. Definitely price bookmarking
for revisiting. I wonder how much attempt you place to create this kind of excellent informative
site.
سه شنبه 27 تیر 1396 04:29 ب.ظ
Greetings! I've been reading your site for a while now and finally
got the bravery to go ahead and give you a shout out from
Dallas Tx! Just wanted to say keep up the great job!
سه شنبه 27 تیر 1396 04:27 ب.ظ
I pay a visit every day some websites and sites to read articles or reviews, but this webpage provides quality based writing.
دوشنبه 22 خرداد 1396 08:49 ق.ظ
You got a very fantastic website, Gladiola I detected it through
yahoo.
یکشنبه 21 خرداد 1396 11:14 ق.ظ
This is a great tip especially to those fresh to the blogosphere.

Simple but very accurate info… Thanks for sharing this one.
A must read post!
سه شنبه 2 خرداد 1396 05:55 ب.ظ
Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add
to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe
you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into
anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.
سه شنبه 2 خرداد 1396 07:31 ق.ظ
Hello! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
Is it hard to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast.
I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to start.
Do you have any points or suggestions? Many thanks
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1396 09:12 ب.ظ
Hi there I am so grateful I found your website, I really found you by mistake,
while I was looking on Yahoo for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a marvelous post and a
all round exciting blog (I also love the theme/design), I don't have time
to read through it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I
have time I will be back to read more, Please do keep up the superb job.
سه شنبه 22 فروردین 1396 09:26 ب.ظ
Good day very cool website!! Guy .. Beautiful .. Amazing ..
I'll bookmark your web site and take the feeds additionally?

I'm glad to find so many helpful information right
here in the submit, we'd like develop more strategies in this regard,
thank you for sharing. . . . . .
سه شنبه 22 فروردین 1396 07:37 ق.ظ
WOW just what I was searching for. Came here by searching for نکاتی
چهارشنبه 22 مرداد 1393 12:47 ب.ظ
سلام
وبلاگتون رو لینک کردم
ممنون میشم وبلاگ منو هم لینک کنید
وقتی لینک کردید تو قسمت نظرات وبلاگ بنویسید
بازم ممنون
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


تاریخ تاسیس وبلاگ 23/5/1390

مدیر وبلاگ : جواد
نویسندگان
صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :