تبلیغات
مجله پزشکی سلامت سیتی - سبزیجات و میوه ها؛ ضامن سلامتى
 
مجله پزشکی سلامت سیتی
با ما باشید تا سالم باشید
صفحه نخست                 تماس با مدیر                    پست الکترونیک                   RSS                  ATOM
نظرات ()
نوشته شده توسط جواد در تاریخ پنجشنبه 4 خرداد 1391
سبزیجات و میوه ها؛ ضامن سلامتى

امروزه در مقالات مختلف مى خوانید كه مصرف سبزیجات و میوه ها سبب كاهش بیمارى هاى قلبى، فشار خون بالا، چاقى، دیابت و سرطان مى شود اما كمتر در مورد نحوه اثر این مواد غذایى و اینكه به چه طریق سبب كاهش این همه بیمارى مى شوند اطلاعاتى دریافت مى كنید. ما در این مقاله سعى خواهیم كرد درخصوص مكانیسم اثر این گروه از مواد غذایى كه اصطلاحاً غذاهاى پرفیبر خوانده مى شوند مطالبى را حضورتان ارائه دهیم.سبزیجات و میوه ها با توجه به تركیب پرفیبرى كه دارند، سایر مواد غذایى خورده شده را احاطه كرده و با كم كردن اثر آنزیم هاى گوارشى از جذب سریع مواد غذایى جلوگیرى مى كنند. در بدن انسان پدیده اى به نام توفان انسولین وجود دارد. در این حالت مصرف بیش از حد مواد قندى سبب افزایش ناگهانى هورمون انسولین كه وظیفه پائین آوردن قند خون را دارد، شده و در حقیقت قند مصرف شده بلافاصله سوخته شده و سریعاً سطح خونى قند پائین مى آید. بالا بودن سطح انسولین خون در دراز مدت سبب حالتى به نام مقاومت به انسولین مى شود و این همان چیزى است كه در بیماران دیابتى چاق وجود دارد. این وضعیت در صورت مصرف مواد غذایى پرفیبر همراه با قند دیده نمى شود چرا كه سبزیجات و میوه ها اولاً با احاطه مواد غذایى جلوى اثر آنزیم هاى گوارش را گرفته و قند موجود در مواد غذایى به آهستگى هضم و جذب مى شود و ثانیاً با توجه به اینكه قند میوه ها از نوع مركب است نسبت به قند هاى ساده دیرتر هضم و جذب شده و در نهایت جلوى احساس زود هنگام سیرى گرفته مى شود.سبزیجات و میوه ها حاوى ویتامین هاى A و C هستند. سبزیجات برگى و سایر انواع سبزیجات مثل گوجه فرنگى، فلفل دلمه اى و میوه هاى گروه مركبات و توت حاوى ویتامین C هستند و همچنین گروه دیگرى از سبزیجات و میوه ها چون اسفناج، هویج، گوجه فرنگى، طالبى، زرد آلو، شلیل و هلو منابع سرشار از ویتامین A هستند. تحقیقات اخیر ارتباط اثرات ضد سرطانى این دو ویتامین را قویاً ثابت كرده است.توصیه مى شود كه سبزیجات به صورت خام مصرف شود چرا كه حرارت باعث مى شود بسیارى از مواد مغذى این گروه از مواد غذایى مثل ویتامین ها از بین برود. بسیارى از ویتامین ها در صورت حرارت دادن تجزیه شده و خواص اصلى خود را از دست مى دهند. سعى كنید قبل از مصرف سبزى ها و میوه ها حتماً آنها را شسته و با محلول هاى مخصوص، ضد عفونى كنید چرا كه ممكن است سبزیجات و میوه هاى نشسته منشاء بیمارى هاى مختلف انگلى و میكروبى باشند. اگر محلول هاى ضد عفونى در دسترس نبود مى توانید براى شست وشوى این گروه از مواد غذایى از محلول آب نمك (به نسبت ۳ قاشق مربا خورى نمك در یك لیوان آب) به مدت ۲۰ دقیقه استفاده كنید.با توجه به اینكه بسیارى از میوه ها در پوستشان داراى تركیبات مفیدى براى بدن هستند سعى كنید حتى المقدور میوه ها را با پوست بخورید. به عنوان مثال ماده اى به نام پكتین در پوست سیب وجود دارد كه خاصیت ضد سرطانى دارد. در اینجا بهتر است یادآور شوم كه در پوست برخى از میوه ها و گروهى از سبزیجات نارس، مواد حساسیت زایى مثل سالیسلات ها وجود دارد كه در درازمدت ممكن است سبب بیمارى هاى مختلفى ازجمله افسردگى شود. این مواد به طور طبیعى در پوست سیب نارس یا گوجه فرنگى نارس و برخى دانه ها و به طور مصنوعى در داروى آسپرین وجود دارد و توصیه مى شود این قبیل از میوه ها و سبزیجات را كه نام برده شد یا به صورت نارس مصرف نكرد یا اینكه پوست این گروه را ضخیم تر برداشته و مصرف كرد.براى پختن سبزیجات از آب كمترى مصرف كنید چرا كه ممكن است مواد مغذى آنها رقیق شده و در حین روند پخت و پز از دست برود. نگهدارى سبزیجات به صورت خشك شده و یا فریز كردن آن نیز ممكن است باعث كاهش خواص مفید آنها شود و بالاخره اینكه سبزیجات و میوه ها با توجه به فیبرى كه دارند در آب به صورت نامحلول و چسبناك درمى آید، گوارش غذا را آهسته تر مى كند و به شكم احساس پرى بیشترى داده و در نهایت سرعت رد شدن غذا از روده ها را افزایش مى دهد و به همین علت در جلوگیرى از یبوست بسیار موثر است. لازم به ذكر است طبق آخرین تحقیقات به عمل آمده سبزیجات با رقابت در جذب استروژن، باعث جلوگیرى از سرطان سینه در خانم ها مى شود. پس سبزى و میوه بخوریم تا سلامت خود را تضمین كنیم.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

جمعه 17 شهریور 1396 06:12 ب.ظ
Have you ever thought about including a little bit more than just
your articles? I mean, what you say is valuable
and all. Nevertheless think about if you added some
great visuals or videos to give your posts more, "pop"!

Your content is excellent but with images and clips, this website could definitely
be one of the best in its field. Amazing blog!
یکشنبه 15 مرداد 1396 08:02 ب.ظ
At this time I am going to do my breakfast, afterward
having my breakfast coming over again to read other news.
یکشنبه 15 مرداد 1396 11:07 ق.ظ
What's up to every single one, it's truly a fastidious for me to visit this website, it includes precious Information.
جمعه 6 مرداد 1396 07:04 ب.ظ
This site was... how do you say it? Relevant!!
Finally I've found something which helped me.
Many thanks!
جمعه 30 تیر 1396 07:47 ب.ظ
It is perfect time to make some plans for the longer term and it is
time to be happy. I've read this submit and if I may just I want to
recommend you few fascinating issues or tips. Perhaps you can write
subsequent articles regarding this article.
I desire to learn more issues about it!
سه شنبه 20 تیر 1396 02:35 ب.ظ
Ahaa, its nice conversation concerning this post at this place at this
blog, I have read all that, so now me also commenting here.
پنجشنبه 15 تیر 1396 10:40 ب.ظ
First off I want to say superb blog! I had a quick question that I'd like to ask
if you do not mind. I was interested to know how you center yourself and clear your mind before
writing. I have had a hard time clearing my thoughts in getting my thoughts out there.
I truly do take pleasure in writing however it just seems like
the first 10 to 15 minutes are wasted simply
just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips?
Kudos!
جمعه 26 خرداد 1396 11:48 ب.ظ
My brother recommended I would possibly like this web site.
He was entirely right. This post truly made my
day. You cann't imagine just how so much time I had spent for this information! Thanks!
دوشنبه 22 خرداد 1396 09:24 ق.ظ
Hi to all, the contents existing at this site are truly remarkable for
people knowledge, well, keep up the nice work
fellows.
چهارشنبه 3 خرداد 1396 04:01 ق.ظ
What's up, all is going nicely here and ofcourse every one is sharing data,
that's in fact fine, keep up writing.
جمعه 25 فروردین 1396 05:46 ب.ظ
Write more, thats all I have to say. Literally, it seems
as though you relied on the video to make your point. You definitely
know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving
us something enlightening to read?
چهارشنبه 23 فروردین 1396 05:28 ب.ظ
If some one wishes expert view about blogging
then i propose him/her to pay a quick visit this weblog,
Keep up the fastidious job.
سه شنبه 22 فروردین 1396 05:48 ق.ظ
Good information. Lucky me I found your blog by chance
(stumbleupon). I have book marked it for later!
دوشنبه 21 فروردین 1396 08:29 ب.ظ
Now I am ready to do my breakfast, after having my breakfast coming
over again to read more news.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


تاریخ تاسیس وبلاگ 23/5/1390

مدیر وبلاگ : جواد
نویسندگان
صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :